Recept za tortice

Tortice

  Sastojci

    Za tijesto:

    100 g Pšeničnog oštrog brašna
    30 g šećera u prahu
    20 g Gussnela
    70 g maslaca
    20 g mljevenih badema
    2 žumanjka

    Za kremu:

    5 žumanjaka
    100 g šećera
    20 g instant kave
    50 g čokolade
    120 g maslaca

Priprema:


 Od brašna, Gussnela, maslaca, šećera, badema i žumanjaka izradite prhko tijesto. Ostavite ga na hladnom mjestu oko sat vremena.

Ohlađeno prhko tijesto razvaljajte oko 3 mm debelo. Pomoću okruglih kalupa označite na tijestu krugove, izrežite ih i obložite kalupiće.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C 20 minuta.

Ostavite kalupiće da se ohlade, a zatim košarice istresite.

Žumanjke i šećer tucite na pari dok se smjesa ne zgusne.

Dodajte instant kavu i čokoladu, a kada se smjesa ohladi, umiješajte pjenasto izmiješan maslac.

Ovom kremom nadjenite košarice.

Kosarice mozete ukrasiti bademima orasima i sl. i posluzivati.

0 komentari:

Objavi komentar