
Sastojci
Za tijesto:
100 g Pšeničnog oštrog brašna
30 g šećera u prahu
20 g Gussnela
70 g maslaca
20 g mljevenih badema
2 žumanjka
Za kremu:
5 žumanjaka
100 g šećera
20 g instant kave
50 g čokolade
120 g maslaca
Priprema:
Od brašna, Gussnela, maslaca, šećera, badema i žumanjaka izradite prhko tijesto. Ostavite ga na hladnom mjestu oko sat vremena.
Ohlađeno prhko tijesto razvaljajte oko 3 mm debelo. Pomoću okruglih kalupa označite na tijestu krugove, izrežite ih i obložite kalupiće.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C 20 minuta.
Ostavite kalupiće da se ohlade, a zatim košarice istresite.
Žumanjke i šećer tucite na pari dok se smjesa ne zgusne.
Dodajte instant kavu i čokoladu, a kada se smjesa ohladi, umiješajte pjenasto izmiješan maslac.
Ovom kremom nadjenite košarice.
Kosarice mozete ukrasiti bademima orasima i sl. i posluzivati.
0 komentari:
Objavi komentar