Da, mrkva može biti i glavni sastojak nekog jela, a njezina uloga u krem juhi pravi je užitak za nepca.
Najpoznatije narančasto povrće
svakako je mrkva, taj slatkasti korijen koji je gotovo neizostavan
sastojak mnogih juha, ali i drugih jela. Njezina je aroma sjajan dodatak
jelima, no rijel je o povrću koje može biti i glavni sastojak nekog
jela. Zahvaljujući jarkoj narančastoj boji i blagim okusom, mrkva je
uvijek zanimljiv detalj nekog jela, pa čak i ako je samo
dekoracija. Donosimo recept za juhu u kojoj glavnu ulogu “igra” upravo
mrkva!
Sastojci:
375 g mrkve
1 glavica luka
1 žlica maslinova ulja
600 ml povrtnog temeljca
sok od tri naranče i korica jedne naranče
150 g jogurta
Priprema:
Mrkvu očistite i grubo naribajte.
Očistite i sitno nasjeckajte luk. Povrće zatim stavite u nauljeni lonac i
pirjate dok ne omekša. Nadolijete povrtni temeljac, možete dodati malo
metvice te ostavite da kuha na laganoj vatri 20-ak minuta. Povrće u juhi
usitnite štapnim mikserom, dodajte sok naranče i začine prema ukusu.
Krem juhu poslužite dok je još topla uz jogurt i koricu od naranče.
0 komentari:
Objavi komentar