predjelo koje će osvojiti svakoga

commons.wikimedia.org

Da, mrkva može biti i glavni sastojak nekog jela, a njezina uloga u krem juhi pravi je užitak za nepca.
Najpoznatije narančasto povrće svakako je mrkva, taj slatkasti korijen koji je gotovo neizostavan sastojak mnogih juha, ali i drugih jela. Njezina je aroma sjajan dodatak jelima, no rijel je o povrću koje može biti i glavni sastojak nekog jela. Zahvaljujući jarkoj narančastoj boji i blagim okusom, mrkva je uvijek zanimljiv detalj nekog jela, pa čak i ako je samo dekoracija. Donosimo recept za juhu u kojoj glavnu ulogu “igra” upravo mrkva!
Sastojci:
375 g mrkve
1 glavica luka
1 žlica maslinova ulja
600 ml povrtnog temeljca
sok od tri naranče i korica jedne naranče
150 g jogurta
Priprema:
Mrkvu očistite i grubo naribajte. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Povrće zatim stavite u nauljeni lonac i pirjate dok ne omekša. Nadolijete povrtni temeljac, možete dodati malo metvice te ostavite da kuha na laganoj vatri 20-ak minuta. Povrće u juhi usitnite štapnim mikserom, dodajte sok naranče i začine prema ukusu. Krem juhu poslužite dok je još topla uz jogurt i koricu od naranče.

0 komentari:

Objavi komentar