Ploške s orasima
Orah je vrlo cijenjen dodatak slasticama, osobitom onim svečanima. Zbog svog neutralnog okusa slaže se s gotovo svim namirnicama. Probajte ga u ovoj kombinaciji s višnjama.
Sastojci
Za biskvit:
6 jaja
150 g šećera
50 g Pšeničnog oštrog brašna
30 g Kakaa u prahu
Za kremu:
200 g mljevenih oraha
100 ml mlijeka
100 g šećera
1 Vanilin šećer
120 g margarina
Za nadjev:
250 g Nadjeva od višanja
50 ml vode
1-2 žlice rakije
Priprema
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno i kakao pa sve dobro izmiješajte. Smjesu izlijte u namazanu i brašnom posutu tepsiju (36×20 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
U međuvremenu, mlijeko zagrijte do vrenja, dodajte šećer, umiješajte orahe i na laganoj vatri kratko prokuhajte. Margarin pjenasto izmiješajte i dodajte u malo ohlađenu smjesu.
Nadjev od višanja, vodu i rakiju kratko prokuhajte i malo ohladite pa premažite ohlađeni biskvit. Na to rasporedite pripremljenu kremu od oraha.
Kolač dobro ohladite.
0 komentari:
Objavi komentar