ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE: Evo na koji način možete bolje pamtiti!

Wikipedia
Stručnjaci su proučavali skupinu od 34 mladih u dobi od 14 i 15 godina, testirali ih na početku istraživanja i na kraju.
Iako su dobrobiti korištenja vlastitih nogu u odnosu na sjedenje već poznati, najnovija studija provedena u Teksasu pokazala je da stojeći položaj pomaže mladima pri učenju i pamćenju, pišu u nedjelju mediji.
Stručnjaci su proučavali skupinu od 34 mladih u dobi od 14 i 15 godina, testirali ih na početku istraživanja i na kraju.
Nakon 28 tjedana upornog korištenja visokih stolova, registrirana su kognitivna poboljšanja i veliki pozitivni pomaci u pamćenju.  Njihovo sjećanje bilo je bolje, informacije su koristili učinkovitije,  posebno kada se radi o rješavanju matematičkih problema.
Tim stručnjaka smatra da bi ti rezultati mogli biti važni za škole i za stručnjake na polju zdravlja koji traže jednostavan i održiv način da poboljšaju tjelesno i psihičko zdravlje učenika.
Ipak, kažu da su potrebna šira istraživanja, na većem uzroku i kroz dulje vremensko razdoblje. Međutim, već i ovi zaključci vrlo su obećavajući, smatraju teksački stručnjaci.



0 komentari:

Objavi komentar