Recept za jogurt pitu



 Sastojci

    tijesto
    17dkg maslaca
    25 dkg brašna+ pecilni prašak
    10 dkg šećera+ vanilija
    4 žumanjka

    fil
    4 bjelanjka
    10dkg šećera
    3 jogurta /obična/
    2 kisela vrhnja
    5-6 žlica brašna
    -- kora od ne prskanog limuna

  Priprema

 


    umuti maslac sa šećerom , dodaj žumanjke i potom brašno.
 
    Tijesto podijeli na 2 dijela . Jedan dio razvaljaj na tepsiju , a drugu polovinu ostavi u frižider.
 
 
    bjelanjak umuti sa šećerom i limunovom koricom. posebno izmješaj jogurt i kiselo vrnje i u to dodaj brašno. sastavi umućene bjelanjke sa mliječnom smjesom.
 
  
    Tepsiju sa razvaljenim tijesto stavi u pećnicu , maksimalno 1o minuta. Izvadi i na to istresi fil. Ponovo vrati u pećnicu da se uhvati korica. izvadi ponovo tepsiju iz pećnice. Izvadi onu polovinu tijesta iz frižidera, uzmi ribež i naribaj tijesto preko fila. Vrati u pećnicu i do kraja ispeci .





0 komentari:

Objavi komentar