Medena pita

Medena pita

Sastojci

    Za tijesto:

    50 g Meda bagrem
    150 g šećera
    30 g maslaca
    7-8 žlica mlijeka
    500 g Polubijelog brašna
    1 žličica Sode bikarbone
    2 jaja

    Za kremu:

    800 ml mlijeka
    4 žlice Pšenične krupice
    4 žlice Kakaa u prahu
    250 g maslaca
    100 g šećera u prahu

    Za čokoladnu glazuru:

    300 g čokolade za kuhanje
    200 ml slatkog vrhnja


  Priprema

 
    Med, šećer i maslac zakipite, pa dodajte mlijeko i time prelijte brašno koje ste pomiješali sa sodom bikarbonom. Zatim umiješajte jaja i izradite tijesto.
 
    Podijelite ga na 5 kruščića, pa ih tanko razvaljajte da dobijete 5 listova.
 
    Pecite svaki posebno na obrnutoj strani pleha desetak minuta na 150°C.
  
    Stavite mlijeko da zakipi i ukuhajte pšeničnu krupicu do odgovarajuće gustoće. Maslac, šećer u prahu i kakao pjenasto izmiješajte u ohlađenu krupicu.
  
    Svaki pečeni list tijesta premažite pripremljenom kremom i tako kolač ostavite nekoliko sati stajati da se prožmu krema i tijesto.
  
    Nakon toga kolač prelijte čokoladnom glazurom.




0 komentari:

Objavi komentar