10 zapovijesti ljepote za svaku djevojku

10 zapovijesti ljepote za svaku djevojku

Pročitajte glavnih 10 zapovijesti koje bi trebalo da slijedite ako želite da izledate lijepo:
Ne idite spavati sa šminkom na licu.
To je loše za vašu kožu, oči... Ako imate dovoljno vremena da nanesete make-up ujutro, nađite ga i za skidanje šminke prije spavanja.
Štitite kožu od sunca
Kvalitetna i postojana zaštita kože od štetnih djelovanja ultraljubičastih zraka glavni je savjet o ljepoti dermatologa.
Proizvod sa zaštitnim faktorom mora biti vaš must-have. Nanosite ga svaki dan, čak i kada je na ulici oblačno i kada svaki dan planirate provesti u kancelariji.
Ako ćete da se pridržavati ovog pravila, značajno ćete da smanjite rizik pojave raka kože te količinu prijevremenih bora.
Pronađite ono što je baš za vas.
Mislite na svoje jake strane, a ne na modne te trendove ljepote. Ako volite jarke ruževe i oni vam pristaju, eksperimentirajte sa svim nijansama, bez obzira na to što oni možda nisu na vrhuncu popularnosti.
Nađi kozmetičara i frizera kojima možeš u potpunosti vjerovati.
Oni imaju važnu ulogu u životu svake djevojke. Isprobajte preporuke prijateljica, čitajte o iskustvima drugih ljudi. Nađite nekoga u koga se uvijek možete pouzdati.
Ne plašite se da eksperimentišete
Djevojke često nalaze jedan look koji im pristaje i drže se njega. Dobro je da imate rezervu koja vam uvijek može poslužiti, ali odlučite se nekad i za nešto drugačije. Možda nađete i nešto bolje. Možda je i nova boja kose za vas?
Napravite svoju "prvu pomoć" za ljepotu.
Nosite sa sobom pincetu, zavoj, mini parfeme i tonirane kreme, antiseptičke maramice, flaster.
Nemojte se brinuti o starosti
Starenje je pojava koja će se prije ili kasnije dogoditi svakome od nas, a pretjerani stres od jedne bore dovodi do pojave sljedeće dvije. Opustite se, pogledajte Moniku Beluči ili Liz Hurley - one već imaju 50 godina. Svejedno su prekrasne.
Redovno šišajte kosu.
Da bi vaša kosa uvijek izgledala njegovano, šišajte se svakih 4-6 sedmica. Osim toga, posjeta salonu, šišanje i frizura uvijek su neka vrsta obnove, a to se dobro odražava na vaše samopouzdanje.
Ostavite svoje obrve na miru.
Tanke obrve, srećom su, pojava iz prošlosti. Lagano korigirajte prirodnu formu svojih obrva, nemojte da je u potpunosti mijenjate
Zavolite sebe.
To možda zvuči banalno, ali ako se ne budeš voljela i prihvatala sebe kakva jesi, zajedno sa strijama, neposlušnom kosom ili suvišnim kilogramima, sa šminkom ili bez nje, uvijek ćeš biti nezadovoljna svojom vanjštinom.
Šminka vam služi samo kako biste pokazali svoje raspoloženje svijetu, a ne da biste sakrili svoje pravo lice, kao što pogrešno misle brojne djevojke.
Nemojte da se poredite s drugima, budite ponosni sami na sebe.

0 komentari:

Objavi komentar