Slatki kotači

Slatki kotači

Naravno da su kolači – slatki, reći ćete. Ali ovi su kolači slatki ne samo okusom već i izgledom! Preliveni su bijelom glazurom, pa je igra tamnog i svijetlog, kad kolač zarežete, pravo iznenađenje.

  Sastojci

    Za biskvit:
    120 g šećera
    6 jaja
    120 g Pšeničnog oštrog brašna
    limunova korica
    20 g Kakaa u prahu

    Za kremu:
    200 g maslaca
    200 g Vanilin šećera u prahu
    2 žumanca
    2 žlice ruma
    60 g čokolade

    Za bijelu ocaklinu:
    1 bjelanjak
    200 g Vanilin šećera u prahu
    1 žlica limunova soka

  Priprema

 
    Smjesu šećera i žumanaca, kojoj ste dodali naribanu limunovu koricu, dobro pjenasto izmiješajte te naizmjence dodajte brašno i čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.

    Polovici tijesta dodajte kakao, a druga polovica neka ostane žuta. Svaki dio ispecite posebno u limu (cca 40×30 cm) oko 10 minuta na namašćenom i pobrašnjenom papiru.
 
    Pečene listove tijesta stavite na navlažene kuhinjske krpe i svaki posebno savijte. Ohlađene biskvitne listove premažite kremom, i to svijetli čokoladnom kremom, a tamni bijelom.
 
    Za kremu pjenasto umiješanom maslacu i vanilin šećer u prahu dodajte žumanca i rum. U polovicu dobivene kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
 
    Za ocaklinu prosijani vanilin šećer u prahu stavite u lončić i dodajte bjelanjak kako biste dobili gustu tekuću smjesu. Miješajte tako dugo dok ocaklina ne postane potpuno glatka i bijela (oko 5 min.). Na kraju dodajte limunov sok.
  
    Biskvite složite jedan na drugi, savijte u roladu i prelijte bijelom ocaklinom.




0 komentari:

Objavi komentar