Snježne parfe kocke

Snježne parfe kocke

 Sastojci

    Za tijesto:
    150 g Pšeničnog oštrog brašna
    100 g Gussnela
    140 g maslaca
    1 žumance
    60 g šećera
    1 žlica kiselog vrhnja
    ½ žlice limunove korice

    Za kremu:
    1 Parfe krema
    600 ml mlijeka
    100 g grožđica
    2 žlice limunova soka
    400 g svježeg kravljeg sira
    ½ žlice limunove korice

    Za ukrašavanje:
    20 g nasjeckanih lješnjaka

 Priprema

 
    Od brašna, Gussnela, maslaca, žumanca, šećera, vrhnja i limunove korice zamijesite tijesto. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta.

    Ohlađeno prhko tijesto razvaljajte i položite u pleh (veličine 21×36 cm). Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-15 minuta.
  
    Kravlji sir dobro ocijedite i propasirajte, pa ga izmiješajte s namočenim grožđicama, limunovom koricom i limunovim sokom.
 
    U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice parfe kreme i promiješajte. Masu miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) četiri minute. Dodajte zatim pripremljeni sir i nastavite miješati još dvije minute.
  
    Na ohlađeno tijesto odmah rasporedite kremu i ostavite u hladnjaku oko 2 sata.

Posluživanje

Ohlađeni kolač narežite na kocke i ukrasite nasjeckanim lješnjacima.


0 komentari:

Objavi komentar