Evo kako da uklonite buđ i neprijatan miris iz veš mašineBuđ se vrlo često pojavljuje tamo gde se stvaraju optimalni uslovi: visoka vlažnost i toplota.
Kupatilo je samim tim idealno mesto za razvoj gljivica, spore se lako premeštaju u vazdušnim strujama i gnezde se na različitim površinama.
Ako primetite da nakon pranja vaše stvari dobijaju neprijatan miris, a unutar gume veš mašine ili pregrade za prašak, pojavile su se crne mrlje, znajte da je to crna buđ, gljivica koja izaziva razne bolesti kod čoveka i životinja.

Da biste se rešili ove neprijatne pojave uradite sledeće.
Potrebno je:
– tečno sredstvo za čišćenje (poželjno sa sadržajem hlora) – sunđer – rukavice – 25 gr limuntusa
Postupak:
Prvi korak u borbi s buđi biće obično brisanje papirnom maramicom unutrašnjosti veš mašine da biste se otarasili nakupljene prljavštine. Zatim, nanesite bilo koje sredstvo za čišćenje (sa sadržajem hlora) ravnomerno po celoj površini gume. Zatvorite vrata i ostavite tako dva sata.
Po isteku tog vremena, uključite mašinu u režimu ispiranje, da se ispere sredstvo za čišćenje. Nakon toga u pregradu za prašak naspite limuntus i uključite mašinu na najvišu temperaturu.
Nakon ove procedure, vaša veš mašina zasijaće kao nova. Ponovite ovu proceduru po potrebi za mesec dana, da biste se konačno oslobodili buđi.
I ne zaboravljajte da preventivno održavanje značajno produžava životni vek vaše verne pomoćnice.

0 komentari:

Objavi komentar