Blistav ten u par koraka: Prirodan lek za blistavu kožu, brzo deluje!
Najvažniju ulogu u ovom napitku ima crvena ruža. Ona dovodi telo u ravnotežu, podstiče probavu ili je dovodi u balans. U spoljnoj upotrebi omiljena je u kozmetičkoj industriji.
Čist, ujednačen i blistav ten nedostižan je san mnogih žena. Retko koja žena ima takav ten i može se smatrati pravom sretnicom. Nedostatci tena često upućuju na neke bolesti ili na neadekvatnu ishranu i stil života. Na primer; zemljana boja tena upućuje na tvrdu stolicu, žućkasta na bolesti jetre, a upalo lice na osobe koje luče svoje otrove.
Glavni neprijatelji lepog tena su:
 • Preobilna ishrana
 • previše alkohola i nadražujućih sredstava
 • preterano pušenje
 • Umor
 • Preterano sunčanje
Može se reći da je prvi uslov za dobru put to da se dobro osećate.
Boja tena naravno ne može se menjati, ali se svakako može uticati na nju načinom života, ishranom i higijenom. A biljke su one koje i one imaju važan uticaj, posebno recept za hitnu pomoć koji vam danas donosimo.
Opis fotke
Sastojci:
 • 1 prstohvat boražine,
 • 1 prstohvat listova i cvetova jagode,
 • 1 prstohvat crvenih ruža,
 • 1 prstohvat kadulje,
 • 1 prstohvat anisa,
 • 1 prstohvat lavande,
 • 1 prstohvat mažurana
Priprema:
Navedene sastojke stavite u litru vruće vode i ostavite poklopljeno 20 minuta, zatim procedite. Pijte ovaj napitak 3-4 puta dnevno po 2-3 dl.
Glavna suština ovog čaja je da na više načina deluje na čitav organizam.
Poseban naglasak je na detoksikaciji i smanjivanju upala koji su jedan od glavnih aktera u postizanju lepe kože lica.
Obloge od napitka – Primenjuje se i kao oblog. Namočite čistu gazu napitkom i držite na licu 15- tak minuta.
Sprej od napitka – Prskajte njime lice pre nanošenje kreme ili ulja.
Boražina je osvežavajuća biljka koja posebno blagotvorno deluje na različite dermatoze u spoljašnjoj i unutrašnjoj primeni. Podstiče izlučivanje tečnosti putem kože i urinarnog sistema.
Čaj od jagode takođe podstiče izlučivanje tečnosti. Pomaže kod mnogih tipova unutrašnjih bolesti poput loše probave, bolesti jetre, gihta i bubrežnih bolesti.
Najvažniju ulogu u ovome napitku ima crvena ruža. Ona dovodi telo u ravnotežu, podstiče probavu ili je dovodi u balans. Koristi se kod čireva, očnih bolesti ili zastoja krvi. Ona je ujedno najbolji način za postizanje prelepe ružičaste puti. On smiruje i prija koži, te je vlaži. Ima antibakterijska svojstva pogodna kod akni.
Kadulja obiluje antioksidantima koji smanjuju znakove starenja poput bora i mrlja. Oni štite od preranog starenja. Kadulja obiluje vitaminom A koji najbolje štiti kožu pomažući u regeneraciji, smanjivanju i odgađanju znakova starenja.
Anis sadrži anetol koji deluje protiv grčeva, napetosti, nesanice i probavnih problema, a takođe i detoksicira organizam. On koži daje zdrav izgled. U spoljnoj primeni pogodan je za upotrebu kod mrlja, akni i oštećene kože. Pomaže u postizanju mekanog, glatkog i blistavog tena.
Uz ružu, lavanda je takođe bitan deo ovog čaja. Ona deluje blagotvorno jer ima antiseptička i protivgljivična svojstva. Ulje se koristi za lečenje brojnih kožnih bolesti, akni, psorijaze, upala.
Mažuran je značajan u detoksikaciji organizam jer deluje na više načina: pojačava znojenje te oslobađa organizam od štetnih stvari, pomaže u radu bubrega, detoksikacira creva.

0 komentari:

Objavi komentar