Uhvati li vas iznenadna glad između obroka ili ste se pak zaželjeli malo eksperimenta za večeru, evo sjajne ideje. Možda će vam i samima uljepšati dan, a ukućani će zadovoljno trljati dlanove nakon što im pripremite - bruskete! Popularno talijansko jelo, nekima možda i grickalica, sastoji se od svega nekoliko namirnica, a priprema se vrlo jednostavno.
Sastojci
manji kruh ili baguette (francuski kruh)
konzerva pelate rajčica ili nekoliko svježih
manji kruh ili baguette (francuski kruh)
konzerva pelate rajčica ili nekoliko svježih
dvije paprike (po ćelji)
glavica crvenoga luka
4 češnja češnjaka
stručak bosiljka (po želji)
2 dl maslinova ulja
250 g mozzarele (ili nekog drugog sira)
sol, papar
prstohvat šećera
Pripremaglavica crvenoga luka
4 češnja češnjaka
stručak bosiljka (po želji)
2 dl maslinova ulja
250 g mozzarele (ili nekog drugog sira)
sol, papar
prstohvat šećera
1. Kruh izrežite na tanje šnite (oko 1 centimetar debljine).
2. Napravite smjesu od 1 dl maslinova ulja i češnja češnjaka te njome premažite svaku šnitu. Tako pripremljeni kruh rasporedite u lim za pečenje i pecite na 200 stupnjeva desetak minuta dok ne poprimi zlatnu boju.
3. Za namaz usitnite rajčicu (i papriku ako želite) i crveni luk što sitnije (na kockice) i pomiješajte ih. Smjesi dodajte preostali češnjak, ulje, bosiljak, sol, papar i šećer pa sve izmiješajte i namažite na kruh.
4. Po želji odozgo posipajte naribani sir i vratite nakratko u pećnicu kako bi se sir otopio. Dobar tek!
0 komentari:
Objavi komentar