Videoprilog otkriva kako ćete bez teškoće prepoznati kada je temperatura optimalna za stavljanje hrane na tavicu. Ne brinite, sve se odvija vrlo brzo.
Kada hrana u tavici za pečenje zagori, nitko nije sretan. Okus zagorenosti nije baš najukusniji ni za koga, a o mukama po čišćenju nakon pečenja ne treba ni govoriti. Ipak, postoji trik koji osigurava to da se hrana nikada ne zalijepi na dno tavice! Ključan trenutak jest odgovarajuća temperatura zagrijanosti tavice.
Stručnjaci su izračunali da je optimalna
temperatura za pečenje bez lijepljenja 160 stupnjeva. Vrhunsku
kulinarski poznavatelji mogu bez mjerenja prepoznati kada je tavica
dovoljno zagrijana da se hrana na nju ne zalijepi. Svi ostali mogu to
provjeriti vrlo lako pomoću ove taktike:
Čistu tavicu bez imalo masnoće stavite
na vatru i pustite da se zagrije. Kada vam se učini da je dovoljno
vruća, kapnite na nju kap vode. Ako se s vodom ništa ne događa, tavica
je prehladna. Počne li kap kipjeti pa ubrzo i ispari, temperatura još
nije optimalna. Videoprilog otkriva kako ćete bez teškoće prepoznati
kada je temperatura optimalna za stavljanje hrane na tavicu. Ne brinite,
sve se odvija vrlo brzo.
0 komentari:
Objavi komentar