Napravite li ovo, hrana vam se nikad neće zalijepiti za tavicu! (VIDEO)

pixabay.com

Videoprilog otkriva kako ćete bez teškoće prepoznati kada je temperatura optimalna za stavljanje hrane na tavicu. Ne brinite, sve se odvija vrlo brzo.
Kada hrana u tavici za pečenje zagori, nitko nije sretan. Okus zagorenosti nije baš najukusniji ni za koga, a o mukama po čišćenju nakon pečenja ne treba ni govoriti. Ipak, postoji trik koji osigurava to da se hrana nikada ne zalijepi na dno tavice! Ključan trenutak jest odgovarajuća temperatura zagrijanosti tavice.

Stručnjaci su izračunali da je optimalna temperatura za pečenje bez lijepljenja 160 stupnjeva. Vrhunsku kulinarski poznavatelji mogu bez mjerenja prepoznati kada je tavica dovoljno zagrijana da se hrana na nju ne zalijepi. Svi ostali mogu to provjeriti vrlo lako pomoću ove taktike:
Čistu tavicu bez imalo masnoće stavite na vatru i pustite da se zagrije. Kada vam se učini da je dovoljno vruća, kapnite na nju kap vode. Ako se s vodom ništa ne događa, tavica je prehladna. Počne li kap kipjeti pa ubrzo i ispari, temperatura još nije optimalna. Videoprilog otkriva kako ćete bez teškoće prepoznati kada je temperatura optimalna za stavljanje hrane na tavicu. Ne brinite, sve se odvija vrlo brzo.


0 komentari:

Objavi komentar