Ako ste u blizini osobe koja preživljava šlog, spasite je uz pomoć igle



Igla je korisna za mnoge stvari ali, da li ste znali da može i da vam spasi život?
Svi znamo da je hitno pružanje pomoći “na drumu” od ključne važnosti kada se spasava život. Da li ste bili svedoci epi napada ili u blizini osobe koja ima šlog ? Kako bi im pomogli ? Predstavljamo vam jedinstven i neverovatan predmet, pomoću kojeg možete spasiti život pri napadu šloga.
Naime, u trenucima napada šloga, kapilari na mozgu se cepaju i brza reakcija može da učini razliku između života i smrti. Ne paničite ! Važno je za početak znati da osoba koja preživljava šlog ni slučajno ne sme da se pomera, jer može da se desi da kapilari u mozgu puknu i izazovu izliv krvi u mozak.
Prema kineskoj tradicionalnoj medicini, treba uzeti običnu, ali sterilnu iglu. To možete uraditi tako što ćete je izložiti plamenu upaljača. Kada ste to uradili, krenite da bockate svaki prst na rukama i nogama, pojedinačno. Sve to morate da radite veoma brzo i na udaljenosti samo par milimetara od ploče nokta.
To ponavljajte sve dok ne vidite da je iz prstiju krenula krv. Ukoliko je ne vidite i pored bockanja, stiskajte prste dok ne krene krv. U sledećem koraku, kada se osoba osvesti, krenite da joj masirate uši sve dok ne pocrvene.
I u trećem koraku, ponovo uzmite iglu, i zabodite je u ušnu resicu svakog uva pojedinačno, kao za minđuše, dok ne prokrvare. Time će se usta čoveka vratiti u prirodan položaj. Kada ste i ako ste sve to uradili, odmah organizujte i odvedite osobu u bolnicu.

0 komentari:

Objavi komentar