Proizveden alkohol koji ne izaziva mamurluk

Screenshot_45

Severna Koreja pohvalila se kako je proizvela nešto što je san celog modernog sveta – alkohol od kojeg nećete biti mamurni.7
Članak u Pjongjang Tajmsu tvrdi da fabrika “Taedonggang Foodstuff Factory” već godinama marljivo usavršava poseban recept za alkoholno piće i da su konačno postigli željene rezultate. Naravno, budući da se radi o Severnoj Koreji, ne žele da otkriju recept niti da ga ikada podele sa svetom, ali otkrili su da je jedna od metoda zamena šećera pregorelim i lepljivim pirinčem.
Stručnjaci su skeptični prema severnokorejskim navodima. Andrej Abrahamian, naučnik koji redovno posećuje Severnu Koreju, tvrdi da ne postoji alkoholno piće koje ne bi izazivalo mamurluk, iako ta država proizvodi neka zaista kvalitetna pića.
Navodno je ključan sastojak poseban šestogodišnji ginseng od kojeg se “Koryo Liquor” pravi. Ginseng je već poznat kao izuzetno lekovita biljka, a čini se da nije loš ni za žestoka pića. U Severnoj Koreji ginseng se smatra lekom za praktično svaku tešku bolest koja može pogoditi čovečanstvo. Prošle godine su tvrdili da njihovi lekovi koji sadrže ekstrakt te biljke mogu izlečiti zaraze SARS-om, MERS-om pa i AIDS-om.
Lek za te bolesti iz Severne Koreje verojatno nećemo dobiti, ali za početak nije loš ni lek za mamurluk.

0 komentari:

Objavi komentar