Magična moć gline, evo kako da je pravilno koristite kako bi imala najbolji efekat




Glina ima veliku moć apsorpcije, ona upija, drenira i izbacuje nečistoće iz tela.
Deluje antitoksično, povećava odbrambenu moć organizma, "oživljava" ćelije i snabdeva ih vitalnom energijom. Takođe, ubrzava proces zarastanja rana, čisti kožu, poboljšava apsorpciju hrane, uspostavlja ravnotežu flore u crevima i "evakuiše" toksične materije koje su štetne po zdravlje.
Obratite pažnju da je glinu najpoželjnije kupovati u biljnim apotekama.
Proizvodi se u vidu granula ili u prahu. Postoji više vrsta gline: zelena, crvena, žuta, siva i bela. Ipak, zelena glina se najčešće koristi.
Glina se pije, pomešana sa vodom ili za spoljnu upotrebu, najčešće u vidu maski, kupki i obloga. Priprema se u staklenoj čaši, a meša drvenom kašikom i to tako što se u pola čaše doda jedna kašičica gline. Ostavite da odstoji 2-3 sata, a može i duže.
Ujutro, na prazan stomak, pijte samo vodu, naročito u početku, promešajte tečnost, sačekajte da glina padne na dno čaše i popijte. U toku procesa, potrebno je povećati unos vode čime se ubrzava proces odstranjivanja štetnih materija iz organizma.
Konzumiranje gline ne bi smelo da traje duže od tri sedmice.
Dejstvo gline je izuzetno jako i aktivno, telo mora da reaguje na nju, pa se nekada može učiniti da se stanje pogoršava umesto obratno. Ipak, neophodno je posavetovati se sa lekarom pre odluke o upotrebi gline u cilju lečenja.
OPREZ se posebno preporučuje ukoliko imate visok krvni pritisak, patite od astme ili alergija.
Glina u službi lepote
Glina se koristi i kao prirodno sredstvo za negu kože lice i tela. Veoma je efikasna za lečenje promena na koži i za njenu regeneraciju. Može se upotrebljavati u obliku maski ili kupki.
Kao kupka lako se apsorbuje, ima izuzetno blagotvorno dejstvo na čitav organizam jer relaksira, otklanja umor i stres, a koža postaje zdrava, gipka, meka i elastična. Kupke sa glinom ublažavaju napetost mišića, smanjuju se bolovi u zglobovima.
Kupka
U toplu vodu za kupanje dodajte glinu u prahu. Ostanite u kadi oko 30 minuta. Da bi ravnomerno delovala na čitavo telo, namažite celo telo glinom i ostavite je dok ne počne da se suši. Zatim je potrebno da uklonite i najmanji trag gline sa kože, dužim tuširanjem mlakom vodom. Ova kupka opušta, oslobađa od toksina i doprinosi lepoti kože.
Maska
Maska sa glinom koristi se za dubinsko čišćenje lica: glinu pomešajte sa malo hladne vode, nanesite na lice (izbegavati područje oko očiju i usana). Posle 10 minuta isperite mlakom vodom. Ipak, ova maska najviše pogoduje masnoj koži, suvu kožu lica može dodatno da isuši.
Pakovanje za kosu
Pomešajte glinu u prahu sa maslinovim, bademovim ili uljem pšeničnih klica. Nanesite na kosu i ostavite da deluje 20-30 minuta. Potom je potrebno dobro isprati. Kosa će biti sjajna, čista i meka.
VAŽNO
Posle svakog pojedinačnog korišćenja, glinu bacite, pokupila je sve toksine sa vašeg tela, NE KORISTITE PONOVO!

0 komentari:

Objavi komentar