Fine knedle (okruglice) s umakom

Fine knedle (okruglice) s umakom

 Sastojci

    500 g svježeg sira
    250 g Pšeničnog oštrog brašna
    60 g maslaca
    2 jaja
    sol
    ribana korica limuna
    1 Vanilin šećer
    8 većih šljiva
    20 g šećera u prahu
    1 čašica amaretta
    50 g prosijanih krušnih mrvica
    50 g maka
    maslac za pečenje

    Za posipavanje:
    šećer u prahu




 Priprema

  
    Pola količine svježeg sira propasirajte. Brašno, nepropasirani i pasirani sir stavite na radnu površinu i sve izmrvite. Gore stavite listiće rashlađenog maslaca, vanilin šećer, sol, malo ribane limunove korice i jaja, pa sve brzo umijesite u tijesto, oblikujte valjak i pokriveno kuhinjskom krpom ostavite počivati 15 minuta.
  
    Šećer u prahu izmiješajte s malo likera amaretta. Šljive prerežite do polovine, izvadite im koštice, a umjesto njih stavite malo šećera pomiješanog s amarettom.
  
    Tijesto narežite na ploške pa ih malo spljoštite, stavite šljivu i oblikujte okruglicu. Stavite ih kuhati u kipuću slanu vodu, lagano oko 20 minuta.
   
    U međuvremenu na maslacu svijetlo popecite mrvice, dodajte mak koji ste prthodno samljeli i još kratko zajedno popecite.
   
    Okruglice izvadite, dobro ocijedite i uvaljajte u mrvice s makom.

Posluživanje

Fine knedle stavite na tanjur i pospite šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar