Fine knedle (okruglice) s umakom
Sastojci
500 g svježeg sira
250 g Pšeničnog oštrog brašna
60 g maslaca
2 jaja
sol
ribana korica limuna
1 Vanilin šećer
8 većih šljiva
20 g šećera u prahu
1 čašica amaretta
50 g prosijanih krušnih mrvica
50 g maka
maslac za pečenje
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema
Pola količine svježeg sira propasirajte. Brašno, nepropasirani i pasirani sir stavite na radnu površinu i sve izmrvite. Gore stavite listiće rashlađenog maslaca, vanilin šećer, sol, malo ribane limunove korice i jaja, pa sve brzo umijesite u tijesto, oblikujte valjak i pokriveno kuhinjskom krpom ostavite počivati 15 minuta.
Šećer u prahu izmiješajte s malo likera amaretta. Šljive prerežite do polovine, izvadite im koštice, a umjesto njih stavite malo šećera pomiješanog s amarettom.
Tijesto narežite na ploške pa ih malo spljoštite, stavite šljivu i oblikujte okruglicu. Stavite ih kuhati u kipuću slanu vodu, lagano oko 20 minuta.
U međuvremenu na maslacu svijetlo popecite mrvice, dodajte mak koji ste prthodno samljeli i još kratko zajedno popecite.
Okruglice izvadite, dobro ocijedite i uvaljajte u mrvice s makom.
Posluživanje
Fine knedle stavite na tanjur i pospite šećerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar