Napravite ukusnu čokoladnu tortu bez brašna

Napravite ukusnu čokoladnu tortu bez brašna

Danas se zasladite čokoladnim slatkišem bez brašna.
Sastojci:
  •  250 grama čokolade za kuhanje
  •  150g putera
  • 150g šećera
  •  4 jajeta
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • 100g mljevenih badema.
Priprema:
1. Zagrijati rernu na 180 stepeni i u pleh obložen papirom za pečenje stavite bademe. Pecite ih 5 do 7 minuta, dok ne dobiju boju. Pustiti da se ohlade, a zatim ih sameljite u blenderu.
2. Odvojite bjelanca od žumanjka u dvije posude, otopiti čokoladu i puter na pari. Ostavite po strani.
3. Umutiti žumanjke, ekstrakt vanile i pola mjere šećera mikserom i u tu smjesu ubaciti istopljenu čokoladu i mljeveni badem. Zatim umutite ostatak šećera i bjelanca u čvrsti snijeg te polako umiještati u čokoladnu smjesu, koju ćete prebaciti u pleh za pečenje i peći 45-50 minuta na 200 stepeni.
4. Premazati čokoladom i ukrasiti sjeckanim bademima, po želji.

0 komentari:

Objavi komentar