Danas se zasladite čokoladnim slatkišem bez brašna.
Sastojci:
- 250 grama čokolade za kuhanje
- 150g putera
- 150g šećera
- 4 jajeta
- pola kašičice ekstrakta vanile
- 100g mljevenih badema.
Priprema:
1. Zagrijati rernu na 180 stepeni i u pleh
obložen papirom za pečenje stavite bademe. Pecite ih 5 do 7 minuta, dok
ne dobiju boju. Pustiti da se ohlade, a zatim ih sameljite u blenderu.
2. Odvojite bjelanca od žumanjka u dvije posude, otopiti čokoladu i puter na pari. Ostavite po strani.
3. Umutiti žumanjke, ekstrakt vanile i
pola mjere šećera mikserom i u tu smjesu ubaciti istopljenu čokoladu i
mljeveni badem. Zatim umutite ostatak šećera i bjelanca u čvrsti snijeg
te polako umiještati u čokoladnu smjesu, koju ćete prebaciti u pleh za
pečenje i peći 45-50 minuta na 200 stepeni.
4. Premazati čokoladom i ukrasiti sjeckanim bademima, po želji.
0 komentari:
Objavi komentar