Jednostavne metode koje obećavaju gubitak kilograma

Jednostavne metode koje obećavaju gubitak kilograma

Da li ste i vi, u želji da izgubite višak kilograma, odlučili za neko brzo rješenje?
 Ako i jeste, znate da su rezultati često nezadovoljavajući - kilogrami koji se izgube na takav način vrlo se brzo i vrate. Postoje trikovi koji će vam pomoći ostati na pravom putu i gubiti kilograme.
U knjizi "Secrets from the Eating Lab", autorka Trejsi Men, koju često nazivaju psihologom za hranu, donosi razne trikove pomoću kojih ćete pravilno i na zdrav način izgubiti višak kilograma.
Svaki obrok započnite s povrćem - Kako kod kuće, tako i u restoranu, prije svakog obroka pojedite salatu i tako ostavite manje mjesta za glavno jelo.
Zdrave namirnice uvijek moraju biti dostupne - Ne spremajte ih duboko u frižider, neka uvijek budu u vidnom polju i na dohvat ruke. Tako su šanse ipak veće da ćete umjesto sendviča s majonezom pojesti mrkvu ili bananu. Nezdrave namirnice spremite u najtamniji dio frižidera i kuhinje, kako vam ne bi bile prve pri ruci.
Jedite "malo po malo" - Uzimajte manje porcije hrane, stavite ih u malu posudu, a ostatak vratite nazad na mjesto s kojeg ste i uzeli. Želite li još, morate ponoviti cijeli postupak. Ovaj trik pali jer se većini ipak ne da stalno ustajati i hodati do kuhinje, zato će i najmanja distanca između nas i hrane umanjiti želju za jelom.
Dajte zdravoj hrani novo značenje - Ne mislite o zdravoj hrani samo da je zdrava, zbog toga ćete je željeti manje. Pomislite kako je lubenica ukusno hladno osvježenje, kako je ukusna i hrskava jabuka ili koliki je užitak jesti paradajz koji ste sami uzgojili.
Obroke pripremajte sami - Kuvanjem ćete izgubiti nešto kalorija i nakon svih tih mirisa u kuhinji sasvim sigurno naknadno pojesti manju porciju. Nikako nemojte nešto grickati dok pripremate obrok.
Jedite ispred ogledala - Postavite ogledalo ispred mjesta na kojem jedete. Jedno je istraživanje pokazalo kako će ovaj trik smanjiti želju za jelom i da ljudi tako pojedu i do trećinu manje hrane nego što bi inače.
Krećite se više - Nijedan od ovih savjeta vam neće pomoči ako dane provodite pred televizorom. Ako niste sportski tip, šetnja ili vožnja bicikla će biti dovoljna. Neka vam ovo postane rutina.
Piše Ordinacija.hr.

0 komentari:

Objavi komentar