Roštilj na ovaj način praktičan je i nadasve neobičan, vrijedi ga isprobati. Javite dojmove.
Roštilju malo tko može odoljeti.
No, neki od nas mogućnosti za roštiljanje u prirodi naprosto nemaju. Ovo
omiljeno tradicionalno jelo iz našega kraja spremiti možete i na pomalo
inovativan način odnosno u pećnici. I podjednako je ukusno, praktično,
brzo i neodoljivo.
Za roštilj iz pećnice potrebno vam je:
– 1,5 kg svinjetine
– začini po želji: sol, papar, bijeli i crveni luk, mljevena paprika o okusu ovisi hoće li biti ljuta ili blaga
– ulje
– 150 ml crnog vina
Vaš omiljeni komad svinjetine narežite na manje komade. Prije pečenja
prokuhajte ga pola sada u vodi u koju možete dodati neke začine koje
volite. Najidealniji je lovorov list, origano ili neka druga trava koja
je draga vašim nepcima. Nakon što se meso lagano prokuhalo začinite ga s
ostalim mirodijama koje su vam po guštu. Dodajte luk, papar, papriku i
sve ostalo što vam padne na um. Ostavite ga u hladnjaku na par sati kako
bi se mariniralo, a okusi što bolje upili u vaše slasne komade. Meso iz
hladnjaka izvadite sat vremena prije pečenja. Zagrijte pećnicu na
najvišoj temperaturi. Za roštiljanje vam je potrebna orginalna rešetka
iz pećnice. Ispod nje stavite lim za pečenje u kojega valja dodati malo
vode da vam meso ne bi izgorjelo, ali i da se ne bi isušilo. Na
zagrijanu rešetku slažite meso, okrećite ga i zapecite s obje strane. Uz
gotovo jelo možete poslužiti i povrće koje također na isti način valja
pripraviti u pećnici.
0 komentari:
Objavi komentar