Makovica
Sastojci
7 jaja
150 g maslaca
250 g šećera
250 g maka
200 ml zašećerenog mlijeka
70-80 g grožđica
limunov sok
100-150 ml ruma
Priprema
Žumanjke, maslac i šećer pjenasto izmiješajte.
Mak skuhajte u zašećerenom mlijeku, pa ohladite. Posebno istucite čvrst snijeg od bjelanjaka.
U smjesu od žumanjaka dodajte ohlađeni mak, grožđice, naribanu koricu limuna i limunov sok, rum, dobro izmiješajte i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu ulijte u tepsiju, koju ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom.
Pecite oko 30 minuta na temperaturi od 180-200°C.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite uz tučeno slatko vrhnje.
0 komentari:
Objavi komentar