Makovica

Makovica

 Sastojci

    7 jaja
    150 g maslaca
    250 g šećera
    250 g maka
    200 ml zašećerenog mlijeka
    70-80 g grožđica
    limunov sok
    100-150 ml ruma


 Priprema

  
    Žumanjke, maslac i šećer pjenasto izmiješajte.
  
    Mak skuhajte u zašećerenom mlijeku, pa ohladite. Posebno istucite čvrst snijeg od bjelanjaka.
  
    U smjesu od žumanjaka dodajte ohlađeni mak, grožđice, naribanu koricu limuna i limunov sok, rum, dobro izmiješajte i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  
    Smjesu ulijte u tepsiju, koju ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom.
 
    Pecite oko 30 minuta na temperaturi od 180-200°C.

Posluživanje

Kolač narežite na kocke i poslužite uz tučeno slatko vrhnje.


0 komentari:

Objavi komentar