Rolada od trešanja

Rolada od trešanja

Trešnje su izvrsna podloga raznim kolačima, a rolada od trešanja u njihovoj je primjeni pri samom vrhu. Za roladu od trešanja potreban vam je biskvit, potom prethodno pripremljen nadjev od trešanja i tučeno slatko vrhnje

 Sastojci

    Za biskvit:
    5 jaja
    120 g šećera
    sol
    1 žlica naribane limunove korice
    80 g Pšeničnog oštrog brašna
    40 g Gussnela

    Za nadjev:
    100 g Džema višnja
    350 g trešanja
    30 g šećera
    100 ml vode
    1 žlica Gussnela
    300 ml Tekućeg biljnog šlaga 5+
    1 Vanilin šećer

    Za ukrašavanje:
    šećer u prahu




 Priprema

 
    Trešnje operite, uklonite im koštice te ih ocijedite. U posudi lagano karamelizirajte šećer dok ne postane svijetlosmeđi. Dodajte vodu i kuhajte 3-4 minute sve dok se šećer ne otopi. Gussnel razmutite u malo vode i ulijte u tekućinu. Dodajte trešnje, kratko prokuhajte i ostavite da se ohladi.
   
    Žumanca miješajte s prstohvatom soli i limunovom koricom oko 10 minuta dok masa ne postane kremasta. Istucite bjelanca u čvrst snijeg pa dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim umiješajte žumanca, brašno i Gussnel. Biskvit rasporedite po limu (35×40 cm) na koji ste stavili papir za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200°C oko 10 minuta.
   
    Biskvit istresite na vlažnu kuhinjsku krpu, pažljivo uklonite papir za pečenje, zarolajte i ostavite da se ohladi.
   
    Istucite slatko vrhnje s vanilin šećerom. Pažljivo odmotajte biskvit i unutarnju stranu premažite džemom (koji ste prethodno lagano zagrijali pa ohladili). Na trećinu tijesta stavite trešnje, a na preostalu površinu tučeno vrhnje i zarolajte.
  
    Ostavite da se ohladi u hladnjaku oko sat vremena.

Posluživanje

Prije posluživanja roladu pospite šećerom u prahu.



0 komentari:

Objavi komentar