Recept za ljetnu poslasticu
Sastojci
250 g keksa Petit Beurre
3 banane (500 g)
150 g mljevenih oraha
3 kisele jabuke (700 g)
100 g šećera
1 žlica ruma
Za puding kremu:
500 ml mlijeka
1 Puding vanilin
2 žlice šećera
20 g maslaca
Za šlag:
125 ml vode
1 Šlag hit
Priprema:
U tepsiju poredati 100 grama keksa pa po poredanim keksima rasporediti smjesu pripremljenu od sitno ribanih jabuka i banana izmijesanih sa orasima , 150 g mljevenog keksa, rum i secer.
Prasak za puding izmijesajte sa 2 kasike secera dodajte 6 kasika mlijeka i izmijesajte.
Ostatak mlijeka stavite da prokuha pa dodajte pripremljeni puding i kuhajte oko 2 minute,
U vruc puding dodajte maslac i dobro izmijesajte pa sve prelijte preko kolaca.
U posebnoj posudi za mucenje pripremite slag kremu i snjom premazite koklac pa ukrasite struganom cokoladom.
Kada se dobro ohladi izreze se na kocke i sluzi.
0 komentari:
Objavi komentar