Recept za srneci hrbat

Srneći hrbat

 Sastojci
    3 kasike krušnih mrvica
    70 g maslaca
    150 g šećera
    6 jaja
    100 g čokolade za kuhanje
    150 g oraha
    50 ml ruma
  

    Za čokoladni praliv
    100 g čokolade za kuhanje
    3 kasike vode
    2 kasikešećera u prahu 
    80 g maslaca ili margarina

    Za posluživanje:

    200 ml slatkog vrhnja

Priprema:  



U posudi za mucenje maslac, šećer i žumanjke pjenasto izmiješajte .
Dodajte omekšanu čokoladu i mrvice namočene u rumu.
 Umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka i dodajte mljevene orahe.

Dobivenu smjesu stavite u kalup za srneći hrbat, premazan maslacem i posut brašnom.

Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C.

Pripremacokoladnog preliva:

 vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi, glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umiješajte maslac u listićima.
To radite na pari.

Još topli cokolasdni preliv prelijte preko ohlađenog kolača.

Posluzite sa tucenim slatkim vrhnjem.



0 komentari:

Objavi komentar