Recept za indijanere
Sastojci
Za biskvit:
90 g Pšeničnog oštrog brašna
3 žumanjka
60 g šećera
4 bjelanjka
Za čokoladnu ocaklinu:
100 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca ili margarina
3 žlice vode
2 žlice šećera u prahu
Za nadjev:
500 ml slatkog vrhnja
20 g Džema višnja
U posudi za mucenje bjelanca istucite u cvrsti snijeg, pa u njega postepeno umijesajte secer pa polako dodajite zumanjca.
Nakon toga varjacom umijesajte prosijano brasno.
U tepsiji koju ste ublozili papirom od pripremljene smjese pravite male kamarice.
Stavite u rernu i pecite 10 minuta na 185 stepeni.
Pola od ispecenih kamarica premazite tankim slojem džema a zatim prelijte cokoladnom glazurom i ostavite da se suse.
Drugu polovicu napunite slatkim tucenim vrhnjem.
Priprema cokoladne glazure:
vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperatur, glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umiješajte maslac u listićima.
Glazura se preliva preko kolca jos dok je vruca.
0 komentari:
Objavi komentar