Recept za indijanere

Indijaneri

 Sastojci

    Za biskvit:
    90 g Pšeničnog oštrog brašna
    3 žumanjka
    60 g šećera
    4 bjelanjka

    Za čokoladnu ocaklinu:

   100 g čokolade za kuhanje
    80 g maslaca ili margarina
    3 žlice vode
    2 žlice šećera u prahu
  

    Za nadjev:
    500 ml slatkog vrhnja
    20 g Džema višnja




U posudi za mucenje bjelanca istucite u cvrsti snijeg, pa u njega postepeno umijesajte secer pa polako dodajite zumanjca.
Nakon toga varjacom umijesajte prosijano brasno.
U tepsiji koju ste ublozili papirom od pripremljene smjese pravite male kamarice.
Stavite u rernu i pecite 10 minuta na 185 stepeni.
Pola od ispecenih kamarica premazite tankim slojem džema a zatim prelijte cokoladnom glazurom i ostavite da se suse.
Drugu polovicu napunite slatkim tucenim vrhnjem.
Priprema cokoladne glazure:

vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperatur, glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umiješajte maslac u listićima.

Glazura se preliva preko kolca jos dok je vruca.

0 komentari:

Objavi komentar