Recept za snjeznu jafu



Sastojci:

• Jaffa keks     300 gr 
• Milka jaffa keks     300 gr
• Mojakravicakuhinj.slat.pavlaka     1/2 litre
• Margarin     125 gr
• čokolada     100 gr
• mleko     1 dcl
• čokoladne kuglice     50 gr
• čokoladne bananice     5 kom
• šećer u prahu     80 gr
• list oblatne     1 kom
• ulje     2 kašiker

Priprema:

List oblande izrezite u obliku kruga veklicine kalupa za torte neka to bude 21 cm. Izrezanu oblandu stavite na dno kalupa.
500 gr jaffa keksa isecite na kocke i prelite sa 1 dcl hladnog mleka. Margarin i polovinu pripremljene čokolade istopite na tihoj vatri pa to vruće prelite preko keksa i sve dobro sjedinite.
Dobijenu smjesu izlijte u kalup preko oblande.
Od slatke pavlake u posudi za mucenje napravite cvrst snijeg pa mijesajuci dodajte secer u prahu pa jos malo mutite i podijelite u dva dijela.
U jedan dio dodajte 100 grama keksa i cokoladne bananice isjecene na kockice , izmijesati i istresti u kalup.
Na laganoj vatri otopiti 50 gr cokolade sa 2 kasike ulja pa preliti preko toga u kalupu.
Drugi dio umucene pavlake rasporediti preko cokoladne glazure posuti cokoladnim kuglicama pa staviti u frizider na 2 sata.
Sjeci na snite i sluziti.

0 komentari:

Objavi komentar