Recerpt za greta tortu



Sastojci:   


• brasno     1 kasika
• orasi (samleveni)     6 kasika
• jaja     5 komada
• prezle     2 kasike
• cokolada     200 grama
• secer     250 grama
• margarin     jedan-ipo.
• slag     300 grama
• ulje     3 kasike

Priprema:

KOra:
 U posudi za mucenje umutiti 5 bjelanaca,
5 kaSIKA SECERA,
2 kasike prezli,
 kasiku brasna,
 6 kasika oraha.
Istresti u pleh i ispeci koru. To ponoviti 4 puta.

Za TO vrijeme pripremiti preliv od 200 grama cokolade, 3 kasike ulja 100 grama margarina i sa tim prelivom preliti svaku koru.

U medjuvremenu pripremati prvi fil ito tako sto se umutiti preostala zumanjca i 250 grama secera i kuhati na pari. Kada je gotovo ohladiti i dodati margarin ipo i premazati sve kore.
Za drugi fil vam je potrebno umutiti 300 grama slaga sa 3 dcl kisele vode i prefilovati preko kpora.
Napomena. Podrazumijeva se da se prvo stavi kora pa  preliv, fil 1 fil 2 pa druga kora i tako do kraja.

0 komentari:

Objavi komentar