Recerpt za greta tortu
Sastojci:
• brasno 1 kasika
• orasi (samleveni) 6 kasika
• jaja 5 komada
• prezle 2 kasike
• cokolada 200 grama
• secer 250 grama
• margarin jedan-ipo.
• slag 300 grama
• ulje 3 kasike
Priprema:
KOra:
U posudi za mucenje umutiti 5 bjelanaca,
5 kaSIKA SECERA,
2 kasike prezli,
kasiku brasna,
6 kasika oraha.
Istresti u pleh i ispeci koru. To ponoviti 4 puta.
Za TO vrijeme pripremiti preliv od 200 grama cokolade, 3 kasike ulja 100 grama margarina i sa tim prelivom preliti svaku koru.
U medjuvremenu pripremati prvi fil ito tako sto se umutiti preostala zumanjca i 250 grama secera i kuhati na pari. Kada je gotovo ohladiti i dodati margarin ipo i premazati sve kore.
Za drugi fil vam je potrebno umutiti 300 grama slaga sa 3 dcl kisele vode i prefilovati preko kpora.
Napomena. Podrazumijeva se da se prvo stavi kora pa preliv, fil 1 fil 2 pa druga kora i tako do kraja.
0 komentari:
Objavi komentar