Recept za krem tortu



Sastojci:   

• brasno     6 kasika
• prasak za pecivo     1 kom
• mlecna cokolada     1 kom
• jaja     5 kom
• secer     300 gr
• margarin     1 kom
• slag krem     1 kom
• pudinga od vanile     1 kom
• mleko     1 lit
• vruće vode     5 kasika

 pRIPREMA:


U posudi za mucenje umutiti zumanjca sa secerom polako ddavati vodu i ulje uz stalno mucenje.Dodati brasno i prasak za pecivo i unutiti u kompaktnu smjesu koju istresti na pleh za pecenje . Gotovu kporu ostavimo da se hčladi.
U medjuvremenu pripremamo fil od skuhanog pudinga u pola litra mlijeka i 100 grama secera.Dok se puding hladi otopimo cokoladu i ostavimo sa strane.
Umutimo margarin sa ostatkom secera pa dodajemo puding i dobro izmijesamo. U tu smjesu dodajemo pola otopljene cokolade umijesane u pavlaku i dobro sjedinimo.
Koru isijecemo prvo na pola poprijeko pa opat po pola po sirini da tako dobijemo 4 kore.
Filujemo kora fil i tako redom stim da preko zadnjeg fila ide onaj ostatak kreme.

0 komentari:

Objavi komentar