Recept za slatke kotacioce
Naravno da su kolači – slatki, reći ćete. Ali ovi su kolači slatki ne samo okusom već i izgledom! Preliveni su bijelom glazurom, pa je igra tamnog i svijetlog, kad kolač zarežete, pravo iznenađenje.
Sastojci
Za biskvit:
120 g šećera
6 jaja
120 g Pšeničnog oštrog brašna
limunova korica
20 g Kakaa u prahu
Za kremu:
200 g maslaca
200 g Vanilin šećera u prahu
2 žumanca
2 žlice ruma
60 g čokolade
Za bijelu ocaklinu:
1 bjelanjak
200 g Vanilin šećera u prahu
1 žlica limunova soka
Priprema
Smjesu šećera i žumanaca, kojoj ste dodali naribanu limunovu koricu, dobro pjenasto izmiješajte te naizmjence dodajte brašno i čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
Polovici tijesta dodajte kakao, a druga polovica neka ostane žuta. Svaki dio ispecite posebno u limu (cca 40×30 cm) oko 10 minuta na namašćenom i pobrašnjenom papiru.
Pečene listove tijesta stavite na navlažene kuhinjske krpe i svaki posebno savijte. Ohlađene biskvitne listove premažite kremom, i to svijetli čokoladnom kremom, a tamni bijelom.
Za kremu pjenasto umiješanom maslacu i vanilin šećer u prahu dodajte žumanca i rum. U polovicu dobivene kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
Za ocaklinu prosijani vanilin šećer u prahu stavite u lončić i dodajte bjelanjak kako biste dobili gustu tekuću smjesu. Miješajte tako dugo dok ocaklina ne postane potpuno glatka i bijela (oko 5 min.). Na kraju dodajte limunov sok.
Biskvite složite jedan na drugi, savijte u roladu i prelijte bijelom ocaklinom.
0 komentari:
Objavi komentar