Recept za pisinger tortu

Pišinger torta

 Sastojci

    1 veći omot oblatna

    Za kremu:


    4 cijela jaja
    2 žumanca
    290 g šećera
    1 Limun šećer
    150 g čokolade
    300 g maslaca
    sok od pola limuna

    Za čokoladnu glazuru:

    3 žlice vode
    2 žlice šećera
    100 g čokolade
    80 g maslaca



 Priprema

  
    Jaja, žumanca, šećer, limun šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, skinite sa štednjaka i stavite je hladiti.
  
    Pjenasto izmiješajte maslac i dodajte mu ohlađenu kremu i limunov sok. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu.
 
    Kada ste potrošili kremu, dobro pritisnite gornju oblatnu i stavite na nju dasku, utege ili teže knjige te ostavite pod tim opterećenjem nekoliko sati, a zatim stavite u hladnjak.





0 komentari:

Objavi komentar