Recept za ljetnu krempitu




Sastojci:
  
• ZA KORU:     patišpanj

• Belanca     5
• šećer     5 kašika
• brašno     2 kašike
• prašak za pecivo     1
• kakao     1 kašika
• orasi     Otprilike

• ZA FIL:     žuti

• mleko     500 ml
• šećer     10 kašika
• žumanca     5
• brašna     7 kašika
• margarin     120gr
• seckane suve kajsije     2 kašike
• brusnica     2 kašike
• suvo grožđe     2 kašike
• I JOŠ:     .
• slatka pavlaka     250ml
• keks     1
• štangla crne čokolade     1

Priprema:

Tepsiju veličine 23 x 33 podmazati uljem i dno tepsije pokriti celim orasima. Umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Na kraju dodati brašno sa pomešanim praškom za pecivo i kakaom. Promešati varjačom da se sve lepo izjednači,pa izručiti u tepsiju preko oraha. Ispeći patišpanj na 200 °C oko 12 minuta. Fil: Od mleka odvojte 200 ml,a ostatak stavite da se kuva. Umutiti žumanca i šećer,a onda u tu smesu dodati onih odvojenih 200 ml mleka i brašno. Promešati da se sve izjednači pa sipati u provrelo mleko. Kuvati uz neprestano mešanje. Kada se masa skuva, skloniti je na stranu, ostaviti da se prohladi. Kada bude već mlaka dodati umućeni margarin, iseckane kajsije, brusnice i suvo grožđe. Pečenu koru prevrnuti na tacnu (sa orasima na gore) ili vratite u istu tepsiju u koju se pekla. Rasporedite fil preko kore. Umutite slatku pavlaku i rasporedite preko fila. Keks umačite u mlako mleko i slažite preko umućene pavlake,ali pravite razmak između keksa zbog kasnijeg sečenja krempite.

0 komentari:

Objavi komentar