Recept za dvobojnu roladu od kestena

Dvobojna rolada od kestena

Sastojci

    Za kesten pire:

    1 kg kestena
    120 g šećera
    125 ml vode
    rum

    Za nadjev:

   100 g šećera u prahu
    1 žumanjak
    150 g maslaca
    rum
    1 Vanilin šećer
   

    Za čokoladnu glazuru:

   100 g čokolade za kuhanje
    80 g maslaca ili margarina
    3 žlice vode
    2 žlice šećera u prahu

Priprema:


   Kesten skuhajte, ogulite i propasirajte. Šećer s vodom dobro prokuhajte da se ugusti i prestane pjeniti, pa mu dodajte protisnute kestene, malo ruma ili maraskina. Sve dobro izmiješajte, još kratko prokuhajte i ohladite.

Alu-foliju pospite šećerom, pa kesten-pire stanjite u četvrtast oblik, nadjenite nadjevom, pomoću folije oblikujte roladu, prelijte ju čokoladnom ocaklinom i stavite u hladnjak da se dobro rashladi.

Priprema nadjeva:
 maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanjak, rum i vanilin šećer, pa sve dobro promiješajte.

Pripremaglazure:
 vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi (najbolje na pari, jer ne smije zakipjeti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umiješajte maslac u listićima.

Još toplu smjesu za glazuru  prelijte preko kolača.

Posluzivanje:

To je najlaksi i kad kolac uspij najbolji dio posla.
Rolat se isijece na ploske i sluzi uz slag.




  

0 komentari:

Objavi komentar