Recept za dvobojnu roladu od kestena
Sastojci
Za kesten pire:
1 kg kestena
120 g šećera
125 ml vode
rum
Za nadjev:
100 g šećera u prahu
1 žumanjak
150 g maslaca
rum
1 Vanilin šećer
Za čokoladnu glazuru:
100 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca ili margarina
3 žlice vode
2 žlice šećera u prahu
Priprema:
Kesten skuhajte, ogulite i propasirajte. Šećer s vodom dobro prokuhajte da se ugusti i prestane pjeniti, pa mu dodajte protisnute kestene, malo ruma ili maraskina. Sve dobro izmiješajte, još kratko prokuhajte i ohladite.
Alu-foliju pospite šećerom, pa kesten-pire stanjite u četvrtast oblik, nadjenite nadjevom, pomoću folije oblikujte roladu, prelijte ju čokoladnom ocaklinom i stavite u hladnjak da se dobro rashladi.
Priprema nadjeva:
maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanjak, rum i vanilin šećer, pa sve dobro promiješajte.
Pripremaglazure:
vodu, šećer i čokoladu rastopite na niskoj temperaturi (najbolje na pari, jer ne smije zakipjeti), glatko izmiješajte i u vruću smjesu postepeno umiješajte maslac u listićima.
Još toplu smjesu za glazuru prelijte preko kolača.
Posluzivanje:
To je najlaksi i kad kolac uspij najbolji dio posla.
Rolat se isijece na ploske i sluzi uz slag.
0 komentari:
Objavi komentar