Recept za Ceski kolac
Sastojci
Za koru
200 g Pšeničnog oštrog brašna
5 jaja
250 g šećera
2 žlice Kakaa u prahu
1 žlica vode
Za kremu:
500 ml mlijeka
200 g maslaca
150 g šećera
5 žumanjaka
5 žlica Pšeničnog oštrog brašna
100 g šećera u prahu
Za pjenu:
5 bjelanjaka
250 g šećera
sok od pola limuna
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao.
Stavite smjesu u namašćenu tepsiju i pecite 40-50 minuta na temperaturi od 200°C.
Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomjerno rasporedite toplu pjenu od bjelanjaka.
Priprema kreme:
izmiješajte šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka, te zakuhajte u 500 ml vrućeg mlijeka. Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne ugusti, pa pustite da se ohladi.
Pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu umiješajte u ohlađenu kremu.
Priprema pjene:
bjelanjke isucite, dodajte šećer, tucite na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.
Posluzivanje:
Hladan kolac izrezite na kocke i kao takvog i sluzite.
0 komentari:
Objavi komentar