Recept za Ceski kolac

Češki kolač

 Sastojci

    Za koru

    200 g Pšeničnog oštrog brašna
    5 jaja
    250 g šećera
    2 žlice Kakaa u prahu
    1 žlica vode
 
    Za kremu:

    500 ml mlijeka
    200 g maslaca
    150 g šećera
    5 žumanjaka
    5 žlica Pšeničnog oštrog brašna
    100 g šećera u prahu

    Za pjenu:

    5 bjelanjaka
    250 g šećera
    sok od pola limuna


 Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao.

Stavite smjesu u namašćenu tepsiju i pecite 40-50 minuta na temperaturi od 200°C.

Pečeni biskvit ohladite i premažite pripremljenom kremom, a preko toga ravnomjerno rasporedite toplu pjenu od bjelanjaka.

Priprema kreme:

 izmiješajte šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka, te zakuhajte u 500 ml vrućeg mlijeka. Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne ugusti, pa pustite da se ohladi.

Pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu umiješajte u ohlađenu kremu.

Priprema pjene:

 bjelanjke isucite, dodajte šećer, tucite na pari još oko 10 minuta, a zatim dodajte sok od limuna.


Posluzivanje:

Hladan kolac izrezite na kocke i kao takvog i sluzite.



0 komentari:

Objavi komentar