Recept za makovicu
Za ljubitelje maka jedan poseban kolac a nije makovnjaca ali zato okus je fantastican a vrijeme pripreme nije nista posebno.
Sastojci
200 ml zašećerenog mlijeka
7 jaja
150 g maslaca
250 g šećera
250 g Maka
200 ml zašećerenog mlijeka
70-80 g grožđica
limunov sok
Priprema:
U posudi za mucenje pjenasto umutite zumanjca , maslac i secer.
Mak skuhajte u zasecerenom mlijeku pa ohladite.
Posebno napravite cvrst snijeg od bjelanaca.
U smjesu od zumanjaca dodajte ohladjeni mak, grozdjice, naribanu koricu limuna, limunov sok, rum i sve dobro izmijesajte pa na kraju lagano mijesajuci dodajtwe snijeg od bjelanjaca.
Istresite u tepsiju namazanu margarinom pa stavite u rernu da se pece 30 minuta na 180 do 200 stepeni.
0 komentari:
Objavi komentar