VODA SA LIMUNOM: Kažu da je dobro da je pijete svako jutro, ali ovo vam nisu rekliScreenshot_117


Većina ljudi zna da limun voda je dobra za nas. Puna je vitamina C i odlična za celokupno zdravlje. Pogotovo što smo se približili još jednoj sezoni gripa i potrebno je naš imunološki sistem držati u top formi.
I dok može biti dobro popiti veliku čašu vode s puno svežeg, organskog soka od limuna, ovo je ono što možda još ne znate. 1. Pijenje vode sa limunom jača imunološki sistem i pomaže u varenju hrane. To pomaže i da očistiti vaše akne.
2. Voda sa limunom pomaže da izgubite težinu.
Jedna od velikih prednosti soka od limuna je da pomaže telu normalizovati nivo šećera u krvi što pruža veliku pomoć u mršavljenju.
3. Voda sa limunom pomaže sprečiti nastajanje kamena u bubregu.
Barem kod nekih ljudi. Limun sadrži tonu kalijuma što čini nivo citrata u urinu većim, a što onemogućava stvaranje kamena.
4. Voda sa limunom pomaže sprečiti nastajanje kamena u žuči.
5. Voda sa limunom pomaže kod GERB-a.
GERB ili gastroezofagealna refluksna bolest je vraćanje sadržaja iz želuca u jednjak, što je vrlo neprijatno zbog povećanog lučenja želudačne kiseline. Može izgledati kao kontraproduktivno, jer je limun toliko kiseo, ali sok od limuna u vodi zapravo pomaže smiriti želudačne kiseline i čini dobro.
6. Voda sa limunom pomaže kod mučnine.
Najjednostavniji, ali zaista delotvoran prirodni lek protiv mučnine i povraćanja je sok od limuna. Posebno se preporučuje i nakon povraćanja jer trenutno osvežava usnu šupljinu i umanjuje mogućnost od ponovne pojave mučnine. Sok od limuna u ovom slučaju treba napraviti s manje vode nego sto to u sebi sadrži klasična limunada i ne treba ga popiti odjednom već u gutljajima. Budući da je potpuno neškodljiv, koristan je za otklanjanje mučnine iu trudnoći.
Verovatno ste mislili da ćemo reći neke loše stvari o vodi s limunom, zar ne? Međutim, loših stvari kod vode sa limunom gotovo da i nema osim što kažu da limun oštećuje zubnu gleđ te je preporučeno promućkati malo vode u ustima nakon konzumiranja ili pak vodu s limunom piti na slamku.
Stoga ne zaboravite ujutru na svoju vodu s limunom!
izvor:Kurir.rs


0 komentari:

Objavi komentar