Recept za Zagrebacke krem snite

Zagrebačke kremšnite

 Sastojci

    250 g zamrznutog lisnatog tijesta

    Za kremu:
    1 Krema za kremšnite
    500 ml vode

    Za šlag:
    600 ml vrhnja za šlag
    2 Šlagfixa

    Za glazuru:
    200 g čokolade
    30 g maslaca


 Priprema

  Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20x30 cm).

    Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.

    U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).

    Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
  
    U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute.
 
    Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
  
    Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
 
    Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.

0 komentari:

Objavi komentar