Recept za snjezne parfe kocke

Prozračna parfait krema pogodna je za dodavanje raznih aroma. U ovom su receptu na dobitku ljubitelji svježeg sira, ali ni ostale neće ostaviti ravnodušnima. Arome limuna, grožđica i lješnjaka ovu “snježnu” kremu skladno dopunjuju.

Snježne parfe kocke

 Sastojci

    Za tijesto:
    150 g Pšeničnog oštrog brašna
    100 g Gussnela
    140 g maslaca
    1 žumance
    60 g šećera
    1 žlica kiselog vrhnja
    ½ žlice limunove korice

    Za kremu:
    1 Parfe krema
    600 ml mlijeka
    100 g grožđica
    2 žlice limunova soka
    400 g svježeg kravljeg sira
    ½ žlice limunove korice

    Za ukrašavanje:
    20 g nasjeckanih lješnjaka


 Priprema


    Od brašna, Gussnela, maslaca, žumanca, šećera, vrhnja i limunove korice zamijesite tijesto. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta.

    Ohlađeno prhko tijesto razvaljajte i položite u pleh (veličine 21×36 cm). Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-15 minuta.

    Kravlji sir dobro ocijedite i propasirajte, pa ga izmiješajte s namočenim grožđicama, limunovom koricom i limunovim sokom.

    U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice parfe kreme i promiješajte. Masu miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) četiri minute. Dodajte zatim pripremljeni sir i nastavite miješati još dvije minute.
 
    Na ohlađeno tijesto odmah rasporedite kremu i ostavite u hladnjaku oko 2 sata.

Posluživanje

Ohlađeni kolač narežite na kocke i ukrasite nasjeckanim lješnjacima.

0 komentari:

Objavi komentar