Recept za roladu sa bananama
Nikad zaboravljene rolade s bananama, tzv. “mačje oči”, svakih se nekoliko godina pojavljuju u novoj varijanti. Ovogodišnji trend su mljeveni bademi u kremi i aroma ruma, što će posebno oduševiti populaciju stariju od 18 godina!
Sastojci
Za biskvit:
5 jaja
80 g šećera
50 g Pšeničnog oštrog brašna
17 g Kakaa u prahu
1 Prašak za pecivo
Za kremu:
5 jaja
100 g šećera
150 g čokolade
1 Vanilin šećer
200 g maslaca
100 g mljevenih badema
2 žlice ruma
Za nadjev:
1 kg banana
1 žlica limunova soka
Priprema
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
Pripremljenu smjesu izlijte u lim (vel. 40×32 cm) obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 18 minuta.
Pečeni biskvit s pek papirom zarolajte i ostavite neka se ohladi.
Za kremu, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte i kuhajte na pari uz stalno miješanje, na kraju dodajte natrganu čokoladu i miješajte toliko dugo dok se sva čokolada ne otopi.
U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac, dobro promiješajte i na kraju umiješajte bademe i rum.
Oguljene banane poprskajte limunovim sokom, biskvit odmotajte, skinite pek papir, premažite ga većim dijelom kreme i uz jedan rub poslažite dva reda banana. Biskvit zarolajte u roladu i izvana premažite preostalom kremom.
0 komentari:
Objavi komentar