Recept za roladu sa bananama

Rolada s bananama

Nikad zaboravljene rolade s bananama, tzv. “mačje oči”, svakih se nekoliko godina pojavljuju u novoj varijanti. Ovogodišnji trend su mljeveni bademi u kremi i aroma ruma, što će posebno oduševiti populaciju stariju od 18 godina!

 Sastojci

    Za biskvit:
    5 jaja
    80 g šećera
    50 g Pšeničnog oštrog brašna
    17 g Kakaa u prahu
    1 Prašak za pecivo

    Za kremu:
    5 jaja
    100 g šećera
    150 g čokolade
    1 Vanilin šećer
    200 g maslaca
    100 g mljevenih badema
    2 žlice ruma

    Za nadjev:
    1 kg banana
    1 žlica limunova soka


 Priprema

  
    Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
 
    Pripremljenu smjesu izlijte u lim (vel. 40×32 cm) obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 18 minuta.
 
    Pečeni biskvit s pek papirom zarolajte i ostavite neka se ohladi.
 
    Za kremu, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte i kuhajte na pari uz stalno miješanje, na kraju dodajte natrganu čokoladu i miješajte toliko dugo dok se sva čokolada ne otopi.
   
    U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac, dobro promiješajte i na kraju umiješajte bademe i rum.
  
    Oguljene banane poprskajte limunovim sokom, biskvit odmotajte, skinite pek papir, premažite ga većim dijelom kreme i uz jedan rub poslažite dva reda banana. Biskvit zarolajte u roladu i izvana premažite preostalom kremom.


0 komentari:

Objavi komentar