Recept za rafaelo kocke
Sastojci
Za biskvit:
100 g Pšeničnog oštrog brašna
150 g Kokosova brašna
6 bjelanjaka
300 g šećera u prahu
Za kremu:
250 g maslaca
6 žumanjaka
1 Vanilin šeće
200 g šećera u prahu
Za posipavanje:
100 g Kokosova brašna
Priprema:
U posudi za mucenje bjelanjke istucite u snijeg, dodajte šećer u prahu i dalje tucite do guste pjene. Umiješajte kokosovo brašno i brašno.
Dobivenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan pleh i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 160°C 15-20 minuta.
Priprema kreme:
žumanjke i šećer u prahu tucite u posudi za mucenje na pari dok se krema ne zgusne.
Ohladite i umiješajte u pjenasto izmiješan maslac s vanilin šećerom.
Pečeni biskvit ohladite, premažite kremom i posipajte kokosovim brašnom.
Ohladjenog isijecite na kocke velicine koja vam odgovara i posluzite.
0 komentari:
Objavi komentar