Recept za grilaž ploske

Grilaž ploške

 Sastojci
    200 g oraha
    4 žumanjka
    150 g Vanilin šećera u prahu
    150 g maslaca
    1 veća oblatna
    150 g kristal šećera


Priprema:

U posudi za mucenje  žumanjke pjenasto istucite sa vanilin šećerom u prahu.
 Stavite u vodenu kupelj i žumanjke sa šećerom nastavite kuhati, stalno miješajući, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta.

Umiješajte maslac narezan na listiće i miješajte zajedno s kremom od žumanjaka dok se ne otopi.

Šećer stavite u širu posudu i otopite na laganoj vatri do zlatnožute boje.
 Umiješajte grubo narezane orahe i odmah istresite na dasku ili tanjur navlažen vodom, ohladite i grubo sameljite.

Oblatnu prerežite na pola.

U vruću kremu umiješajte pripremljeni krokant od oraha, dobro izmiješajte i toplu kremu odmah rasporedite na polovicu oblatne.
 Zatim položite drugu polovicu oblatne, stavite teret i dobro ohladite.
Kad ste ohladili isijecite na kvadratice , rombove , kocke ili kako vec hocete i sluzite uz napitke.




0 komentari:

Objavi komentar