
Sastojci
200 g oraha
4 žumanjka
150 g Vanilin šećera u prahu
150 g maslaca
1 veća oblatna
150 g kristal šećera
Priprema:
U posudi za mucenje žumanjke pjenasto istucite sa vanilin šećerom u prahu.
Stavite u vodenu kupelj i žumanjke sa šećerom nastavite kuhati, stalno miješajući, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta.
Umiješajte maslac narezan na listiće i miješajte zajedno s kremom od žumanjaka dok se ne otopi.
Šećer stavite u širu posudu i otopite na laganoj vatri do zlatnožute boje.
Umiješajte grubo narezane orahe i odmah istresite na dasku ili tanjur navlažen vodom, ohladite i grubo sameljite.
Oblatnu prerežite na pola.
U vruću kremu umiješajte pripremljeni krokant od oraha, dobro izmiješajte i toplu kremu odmah rasporedite na polovicu oblatne.
Zatim položite drugu polovicu oblatne, stavite teret i dobro ohladite.
Kad ste ohladili isijecite na kvadratice , rombove , kocke ili kako vec hocete i sluzite uz napitke.
0 komentari:
Objavi komentar