Recept za prostu trnovacku makovnjacu
Sastojci
Za tijesto:
350 g pšeničnog brašna
50 g maslaca
1 žlica ulja
½ jaja
sol
Za nadjev:
300 g mljevenog maka
3 dcl kiselog vrhnja
3,5 dcl mlijeka
250 g šećera
Za posipavanje:
šećer u prahu
Zamijesimo glatko tijesto od svih sastojaka i ostavimo da odstoji pola sata.
U međuvremenu zakuhamo mlijeko, šećer i mljeveni mak. Kad se to ohladi, dodamo vrhnje.
Tijesto treba razvući koliko najtanje možemo.
Poškropimo rastopljenim maslacem i tanko namažemo nadjevom.
Savijemo to kao savijaču i stavimo u tepsiju namazanu maslacem.
Premažemo kiselim vrhnjem i pečemo 40 minuta.
Kada je peceno izvadimo pšospemo secerom u prahu i sluzimo toplo.
0 komentari:
Objavi komentar