Recept za prostu trnovacku makovnjacu

Prosta trnovečka makovnjača

 Sastojci

    Za tijesto:

    350 g pšeničnog brašna
    50 g maslaca
    1 žlica ulja
    ½ jaja
    sol
  

    Za nadjev:

    300 g mljevenog maka
    3 dcl kiselog vrhnja
    3,5 dcl mlijeka
    250 g šećera
 

    Za posipavanje:
    šećer u prahu


 Zamijesimo glatko tijesto od svih sastojaka i ostavimo da odstoji pola sata.

U međuvremenu zakuhamo mlijeko, šećer i mljeveni mak. Kad se to ohladi, dodamo vrhnje.

Tijesto treba razvući koliko najtanje možemo.

Poškropimo rastopljenim maslacem i tanko namažemo nadjevom.

Savijemo to kao savijaču i stavimo u tepsiju namazanu maslacem.

Premažemo kiselim vrhnjem i pečemo 40 minuta.

Kada je peceno izvadimo pšospemo secerom u prahu i sluzimo toplo.

0 komentari:

Objavi komentar