Recept za kolac od ljesnjaka

Lješnjakov kolač

 Sastojci

    Za biskvit:
    5 žlica brašna
    5 jaja
    5 žlica šećera
   1 Vanilin šećer
    2 žlice vode
    ½ Praška za pecivo
  
    Za kremu:
      50 g maslaca
    250 g mljevenih lješnjaka
    100 g šećera u prahu
    50 g čokolade
    2-3 žlice Džema višnja
    100 ml slatkog vrhnja


  Odvojite bjelance od žumanaca. Od bjelanaca istucite čvrst snijeg, a žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i vodom.

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postupno ga umiješajte u mješavinu od žumanaca. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.

Biskvitnu smjesu izlijte u namašćeni lim  i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.

Pečeni biskvit ohladite, premažite džemom od višanja, a zatim kremom od lješnjaka.

Za kremu od lješnjaka mljevene lješnjake pomiješajte sa šećerom u prahu i tučenim slatkim vrhnjem. Čokoladu i maslac otopite na pari, dodajte lješnjacima i sve dobro izmiješajte. Ovom kremom premažite ohlađeni biskvit.
Kada je potpuno hladan kolac se pospe sa sjeckanim ljesnjacima i rendanom cokoladom pa se izreze u zeljene oblike.




  

0 komentari:

Objavi komentar