Recept za kolac od ljesnjaka
Sastojci
Za biskvit:
5 žlica brašna
5 jaja
5 žlica šećera
1 Vanilin šećer
2 žlice vode
½ Praška za pecivo
Za kremu:
50 g maslaca
250 g mljevenih lješnjaka
100 g šećera u prahu
50 g čokolade
2-3 žlice Džema višnja
100 ml slatkog vrhnja
Odvojite bjelance od žumanaca. Od bjelanaca istucite čvrst snijeg, a žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i vodom.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postupno ga umiješajte u mješavinu od žumanaca. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
Biskvitnu smjesu izlijte u namašćeni lim i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
Pečeni biskvit ohladite, premažite džemom od višanja, a zatim kremom od lješnjaka.
Za kremu od lješnjaka mljevene lješnjake pomiješajte sa šećerom u prahu i tučenim slatkim vrhnjem. Čokoladu i maslac otopite na pari, dodajte lješnjacima i sve dobro izmiješajte. Ovom kremom premažite ohlađeni biskvit.
Kada je potpuno hladan kolac se pospe sa sjeckanim ljesnjacima i rendanom cokoladom pa se izreze u zeljene oblike.
0 komentari:
Objavi komentar