Recept za jafa kolac



Sastojci:  

• za koru     :
• brašno     20 kašika
• jajeta     4
• šećer     20 kasika
• prašak za pecivo     1 kesica
• mleko     20 kašika
• ulje     18 kašika
• vanilin šećer     1 kesica


• za fil  
 :
• marmelada od pomorandze     4 kašsike
• secer     200 gl
• vanilin secer     1 kesica
• voda     200 m

• za glazuru     :

• čokolada     100 g
• mleko     3 kašike
• ulje     1 kašika

Nacin pripreme:

U posudi dobro umutiti brasno, jaja, secer prasdak za pecivo mliojeko, ulje i vanilin secer.
Dobro umucenu smjesu istresti u podmazani pleh ili oblozen papirom za pecenje i staviti u rernu da se pece oko pola sata na 180 stepeni.
Kada je kora gotova izvaditi ohladiti i koru rasjeci na dva dijela. Jedan duio kore donji vratiti u pleh.

U posudu nasuti vodu , secer i vanilin secer i staviti na sporet da prokuha. Kada se secer istopi skinuti sa vatre prohladiti i dodatio preostalu koru koju ste izmrvili i marmeladu. Sve dobro mizmujesati da se dobro sjedini i premazati preko kore u plehu.

Mlijeko , cokoladu i ulje rastopiti i preliti preko kolaca.

Ostaviti da se ohladi isjeci i sluziti.

0 komentari:

Objavi komentar