Recept za jafa kolac
Sastojci:
• za koru :
• brašno 20 kašika
• jajeta 4
• šećer 20 kasika
• prašak za pecivo 1 kesica
• mleko 20 kašika
• ulje 18 kašika
• vanilin šećer 1 kesica
• za fil
:
• marmelada od pomorandze 4 kašsike
• secer 200 gl
• vanilin secer 1 kesica
• voda 200 m
• za glazuru :
• čokolada 100 g
• mleko 3 kašike
• ulje 1 kašika
Nacin pripreme:
U posudi dobro umutiti brasno, jaja, secer prasdak za pecivo mliojeko, ulje i vanilin secer.
Dobro umucenu smjesu istresti u podmazani pleh ili oblozen papirom za pecenje i staviti u rernu da se pece oko pola sata na 180 stepeni.
Kada je kora gotova izvaditi ohladiti i koru rasjeci na dva dijela. Jedan duio kore donji vratiti u pleh.
U posudu nasuti vodu , secer i vanilin secer i staviti na sporet da prokuha. Kada se secer istopi skinuti sa vatre prohladiti i dodatio preostalu koru koju ste izmrvili i marmeladu. Sve dobro mizmujesati da se dobro sjedini i premazati preko kore u plehu.
Mlijeko , cokoladu i ulje rastopiti i preliti preko kolaca.
Ostaviti da se ohladi isjeci i sluziti.
0 komentari:
Objavi komentar