Recept za fiskale

Fiškali

 Sastojci

    Za biskvit:
    200 g lješnjaka
    5 bjelanjaka
    150 g Vanilin šećera u prahu
 

    Za kremu:

    80 g čokolade za kuhanje
    5 žumanjaka
    150 g šećera
    100 g maslaca


  
U posudi za mucenje umutite bjelanjke u čvrst snijeg, dodajući postepeno vanilin šećer. Kad dobijete čvrstu pjenu, umiješajte mljevene lješnjake.

Smjesu izlijte na maslacem namazanu tepsiju, pa pecite na temperaturi od 185 – 190°C tako dugo dok se na površini ne uhvati korica.

U međuvremenu izmiješajte žumanjke i šećer, maslac i rastopljenu čokoladu, pa tucite dok se smjesa ne zgusne.

Dobivenu kremu prelijte preko kolača.

Kolač ponovno stavite peći na temperaturu od 200°C oko 20 minuta.
Ispeceni i ohladjeni kolac isiojecite pa pospite sjeckanim ljsnjacima.


0 komentari:

Objavi komentar