Recept za cokoladnu tortu



Sastojci:

• brašno     4 kasike
• šećer     26 kasika   
• jaja     16
• mleveni orasi     400 g
• secer u prahu     2 kasik
• mleko     0,250 ml
• cokolada za kuvanje Menaz     0,400 g
• maslac     0,325 g


Priprema:

Za kore:

Umutiti pjenasto 4 bjelanca ,4 kasike secera 100 grama mljevenih oraha i 1 kasiku brasna i napraviti kompaktnu smjesu.
Smjesu izliti u podmazan pleh i peci na 180 stepeni dok ne porumeni,
 Postupak ponoviti 4 puta posto trenaju 4 kore.
Priprema fila :
16 zumanjaka umutiti sa 10 kasika secera mikserom i staviti da se kuha na pari.
Kad je gotovo zgusnuto dodati 400 grama cokolade i kuhati jos malo.
Skinuti i staviti  dase hladi.
U maslac dodati 2 kasike secera u pšrahu i umutiti pjenasto pa dodati ohladjenom filu i dobro izmijesati.
Kada ste sve priptemili slijedi filovanje i po zelji ukrasavanje torte.

0 komentari:

Objavi komentar