Recept za cokoladni kolac
Cokolada je postala zvanicno okidac dobrog raspolozenja, zato kd vam naumpne samo npravite ove fine coko kocke i zadovoljit cete sebe okusima.
Sastojci
120 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
300 g maslaca
300 g šećera u prahu
6 jaja
200 g čokolade za kuhanje
2 Vanilin šećera Dolcela
Za posipavanje:
80-100 g oraha
Priprema:
Od bjelanjaka umutite cvrsti snijeg i ostavite sa strane.
U posudi za mucenje pjenasto izmijesajte maslac i secer pa dodajite jedan po jedan zumanjak stalno mijesajuci.
Zatim dodajete ribanu cokoladu, brasno, vanilin secer i na kraju onaj cvrsti snijeg od bjelanjaca.
Stavite u tepsiju koju ste namastili pa pecite 10 minuta na 200 stepeni.
Izvadite pospite orasima i pecite jos 30 - 40 minuta.
Kada se ispece izvadite isijecite na ploske i sluzite.
0 komentari:
Objavi komentar