Recept za biskvit sa pjenom od sira

Biskvit s pjenom od sira

 Sastojci

    Za tijesto:

   180 g Pšeničnog oštrog brašna
    malo Praška za pecivo
    3 jaja
    180 g šećera
    3-4 kasike kipuće vode
   

    Za nadjev:

    600 g svježeg kravljeg sira
    400 ml slatkog vrhnja
    4 kasike šećera u prahu
    korica limuna




U posudi za mucenje žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, pa naizmjence dodajte vodu i brašno izmiješano s praškom za pecivo, a na kraju snijeg od bjelanjaka.

Biskvit pecite u namašćenom plehu15 – 20 minuta na 180 °C.

Priprema pjene od sira:
 svježi sir dobro ocijedite i propasirajte, dodajte naribanu koricu limuna, pa pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje, u koje ste utukli šećer u prahu.

Ohlađeni biskvit razrežite napola i nadjenite pjenom od sira, a površinu pošećerite

Narezite na kocke i tako posluzite.

0 komentari:

Objavi komentar