Recept za biskvit sa pjenom od sira
Sastojci
Za tijesto:
180 g Pšeničnog oštrog brašna
malo Praška za pecivo
3 jaja
180 g šećera
3-4 kasike kipuće vode
Za nadjev:
600 g svježeg kravljeg sira
400 ml slatkog vrhnja
4 kasike šećera u prahu
korica limuna
U posudi za mucenje žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, pa naizmjence dodajte vodu i brašno izmiješano s praškom za pecivo, a na kraju snijeg od bjelanjaka.
Biskvit pecite u namašćenom plehu15 – 20 minuta na 180 °C.
Priprema pjene od sira:
svježi sir dobro ocijedite i propasirajte, dodajte naribanu koricu limuna, pa pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje, u koje ste utukli šećer u prahu.
Ohlađeni biskvit razrežite napola i nadjenite pjenom od sira, a površinu pošećerite
Narezite na kocke i tako posluzite.
0 komentari:
Objavi komentar