Neobicna piletina sa limunom i medom _ Recept
Za pripremu ove delicije mortate izdvojiti malo vise vremena.
Odlican omjer zacina i sklad okusa vrijedni su svakog truda.
Ovako pripremljena piletina osvaja sve koji je probaju.
Sastojci:
6 komada pilećih prsa bez kožice i kostiju (oko 175 grama svaki)
3 kasike svježeg soka od limuna
3kasike octa (Aceto Balsamico)
3 kasike umaka od soje
2 kasike meda
2 češnja češnjaka, sitno narezana
2 velika žumanca
12 listova bosiljka
2 kasike octa od prošeka
1 kasike soka od limuna
1 ½kasikea senfa
¾ soljice + 2 kasike biljnog ulja
sol i svježe mljeveni papar
2 svježe crvene ili zelene ljute papričice, sitno sjeckane
Pomiješajte sok od limuna, aceto balsamico, umak od soje, ulje, med, češnjak i papričice u zatvorenoj plastičnoj vrećici. Začinite biberom. Na pilećim prsima lagano urežite znak ‘x’ i dodajte ih marinadi. Stavite u hladnjak na najmanje dva sata.
Ukoliko niste ljubitelj majoneze iz prodavnica evo recept kako da sami napravite majnezu koja je ne samo zdravija nego i veoma ukusna.
Kako biste napravili majonezu, izmiješajte žumanjke, ocat, sok od limuna i senf. Dok mikser još radi, polako dodavajte ulje dok ne dobijete kremastu i jednoličnu smjesu, odnosno majonezu. Dodajte bosiljak i začinite solju i biberom. Smjesu iz miksera premjestite u zdjelu, poklopite i ostavite ju u hladnjaku najmanje sat vremena.
Piletinu izvadite iz marinade. Pecite je oko 12 minuta (najbolje na grilu) i poslužite s majonezom.
0 komentari:
Objavi komentar