5 RAZLOGA ZAŠTO JE DOBRO PITI RAKIJU: Evo neosporivih argumenata zašto je ovo piće dragoceno

Screenshot_36

Piti rakiju nije samo svojevrsni dokaz muškosti, niti u slučaju da pijete kvalitetnu rakiju statusni simbol. Konzumacija rakije može doneti i nekoliko zdravstvenih prednosti – naravno, ukoliko se ne preteruje s količinama.
Ukoliko vas bolja polovina ili bilo ko napadne zbog druženja s rakijom, iznesite joj jedan od ovih argumenata. Produžuje životni vek.
Prevelike količine rakije, i bilo kojeg drugog alkohola, će vam definitivno skratiti životni vek, ali umerena količina vam ga može produžiti. I to zbog toga što antioksidansi pomažu u borbu protiv radikala koji su glavni uzrok starosti.
Oslobađa od stresa.
Ukoliko je pijete u umerenim količinama, rakija deluje na nervni sistem, tako da vas opušta. Ponavljamo – samo ukoliko je pijete u umerenim količinama.
Foto ThinkstockFoto Thinkstock
Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara.
Odlična stvar kod rakije je ta što sprečava stvaranje naslaga holesterola u vašem kardiovaskularnom sistemu, te vam pomaže da se smanji količina holesterola. A sve to drastično smanjuje opasnost srčanog i moždanog udara.
Pomaže u prevenciji prehlade.
Verovatno niste znali da rakija može da posluži kao odličan sirup za kašalj. Isto tako alkohol pomaže da se ubiju sve bakterije u grlu. Najbolji efekat ćete postići ako ga pomešate s toplom vodom i limunom.
Ne goji.
Evo odličnog argumenta – za razliku od gaziranih, pa čak i nekih „prirodnih“ sokova, rakija je alkohol s malim brojem kalorija! Ispijanjem rakije smanjujete holesterol u krvi i ne podižete kilažu.
Foto ThinkstockFoto Thinkstock
Izvor:Kurir.rs

0 komentari:

Objavi komentar