Recept za socni kolac
Sastojci 10 osoba
4 jaja
1 šoljica brašna
1 ššoljica šećera
1/2 šoljica mlijeka
1/2soljice ulja
4 velike ribane jabuke
100 g mljevenog rogača
1 prašak za pecivo
1 velika kasika cimeta
1 vanilin šećer
100 g čokolade za kuhanje
100 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Jabuke izrendajte, pospite vanilin secerom i cimetom i ostavite da odstoje.
U posudi za mucenje dobro izmijesajte zumanjca, secer pa dodati rogac a poslije naizmjenice dodavati brasno pomijesano sa praskom za pecivo i mlijeko dok sve ne utrosite i ne dobijete glatko tijesto,
U to tijesto umijesajte ribane jabuke i ulje,
Pazljivo u smjesu umijesajte vec ulupani snijeg od bjelanjaka i u rernu na pecenje.Pecite na 200 stepeni.
Izvadite , ohladite pa prelijte istoljenom cokoladom.
0 komentari:
Objavi komentar